Ik word gestoord van de storing in mijn subwoofer...

Problemen met je nieuwe radio/versterker?
Stel hier al je vragen die met je audio/andere media te maken heeft.

Moderators: Bestuursleden, Junior Administrator, Moderators

Gebruikersavatar
Riesh
Master
Master
Berichten: 2398
Lid geworden op: di 26 dec, 2006 9:41 pm
Auto: Demio / Micra
Extra parameters: f=7
Contacteer:

Re: Ik word gestoord van de storing in mijn subwoofer...

Bericht door Riesh » do 25 okt, 2012 9:36 pm

die brom is waarschijnlijk de benzinepomp die stoort op de signaalkabels
www.nicosport.nl - tuning en onderstel
www.brandblusserexpert.nl - voor de goedkoopste brandblussers

Gebruikersavatar
stievie1
Rookie
Rookie
Berichten: 127
Lid geworden op: wo 16 mei, 2012 12:27 am
Auto: Mazda 323FBA GLX 1.8

Re: Ik word gestoord van de storing in mijn subwoofer...

Bericht door stievie1 » vr 26 okt, 2012 2:58 am

Hallo allemaal!

Bedankt voor het meedenken :) .

Ik heb nu alles geprobeerd...
Zodra de tulp stekkers eruit zijn is er geen enkele brom in de sub.
Dus ik dacht inderdaad dat op één of andere manier toch de tulp kabel ergens tegen aanliep (alle kabels zijn netjes van elkaar gescheiden btw). Dus toen maar een andere tulp kabel gepakt (nieuw, vanmiddag gekocht) en deze buiten de auto om gelegd en ook recht door de auto! Helaas, zelfde probleem.

Toen bij de headunit gaan kijken... Antennekabel eruit, zelfde probleem...
Is de headunit dan toch niet meer 100%?? en kan ik hier nog wat aan veranderen?

Ik heb vanmiddag toch de X3 pack van excalibur gekocht en moet zeggen dat het echt lekker klinkt! Kentekenplaat en spiegels trillen lekker mee en een goede strakke bass :) .. Ik heb de versterker nu zo afgeregeld dat ik het minste last heb van een brom in de sub.

Ik hoop dat iemand me nog ietsje verder kan helpen!

Dankjewel!

EDIT: Het is de X1 pack voor 99,- euries, hij was 129,- maar heb er wat af gekregen haha!

Gebruikersavatar
Kevertje
Novice
Novice
Berichten: 364
Lid geworden op: ma 30 jun, 2008 10:23 pm
Auto: Niksan Mietra
SYC/ Wie is wie-topic: 0

Re: Ik word gestoord van de storing in mijn subwoofer...

Bericht door Kevertje » ma 10 dec, 2012 10:34 pm

stievie1 schreef: We hebben zelfs een andere radio gebruikt om te testen en dit alles word gebruikt voor decibel meetings enzo, dus geen shit!


Een Alpine dus ?? 8-)

Maarre even zonder gekheid
Klinkt als een dynamoruis die je hebt.
Dit kan helaas vele oorzaken hebben.
Is de radio die je nu hebt toevallig een Pioneer dan heb je grote kans dat je massasporen doorgefikt zijn (is Pioneer helaas gevoelig voor, verder goed spul)
Het kan zelfs aan je dynamo liggen
Heb je ook een extra massakabel (minstens zo dik als je plus) van je accu naar chassis (of beter nog naar de versterker)
En hoe zijn de massakabels van je blok naar chassis toe
Hoe dan ook gok ik op een massa of hu probleempje
En blijft lastig om te vinden dit soort dingen

Lees dit topic ook even door
http://forum.showyoursound.nl/topic.asp?TOPIC_ID=33687

Overigens neem ik aan dat je wel afgeschermde rca kabels hebt en niet die home audio dingen met een rood en wit tulp stekkkertje erop :wink:
Afbeelding
www.caraudioforbeginners.nl
Bringing Car Audio to a Higher Level

MrKikker
Guru
Guru
Berichten: 3294
Lid geworden op: ma 29 jun, 2009 11:44 pm
Auto: 323F BA 1.8 GT blok
SYC/ Wie is wie-topic: 27107
Contacteer:

Re: Ik word gestoord van de storing in mijn subwoofer...

Bericht door MrKikker » di 11 dec, 2012 11:37 pm

Oeh pioneer, zelf ook veel ellende mee gehad met doorgefikte massasporen, zorgt voor een scala aan hoofdpijn..

uiteindelijk overgestapt naar alpine met een goeie afgeschermde RCA kabel en nergens last meer van.
Wie is jouw favoriete fictieve personage?
God

RicardoB
Advanced
Advanced
Berichten: 790
Lid geworden op: wo 02 jun, 2010 3:22 pm
Auto: Mazda 323 1.8 BA GLX
SYC/ Wie is wie-topic: 31312
Extra parameters: f=7
Contacteer:

Re: Ik word gestoord van de storing in mijn subwoofer...

Bericht door RicardoB » wo 12 dec, 2012 2:19 am

Gokje, hoe is de massa naar je radio toe?

Als die niet goed is werkt de radio 9/10 probleemloos maar storing... ja die is aanwezig. Vaak wordt naar deze aansluiting niet gekeken, er wordt meestal eerst gekeken naar de massa van de versterker.

Pak gewoon eens een losse kabel en verbind deze met de behuizing van je radio en het chassis(liefst min van accu). En bekijk hoe het resultaat is...

Wat ook kan, telefoon gebruiken om sub te testen -> geen ruis -> radio probleem!

Wel ruis hoorbaar -> geen radio probleem.

Weliswaar heb je een andere radio gebruikt, maar dat garandeert geen storingsvrije werking van die radio als er slechte massa is.

Succes!

Plaats reactie